DÖNER ÜRETİMİNDE BUZ KULLANIMININ ÖNEMİ

23 Mart 2020
Günümüz Türkiye’si hem siyasi hem jeopolitik hem de ekonomik olarak Dünya’da teşvik edici ve teşvik edilen bir cazibe merkezi olma konumuna her geçen gün daha da yaklaşmaktadır. Bilindiği üzere 2018 ve 2019 yılları içerisinde karşı karşıya kaldığımız zorlukları birer birer atlattık ve bunun yanında askeri, ekonomik, tıbbi ve ticari alanlarda da gelişmeye devam ediyoruz. Özellikle et ithalatı 2019 yılında yüksek oranda artmasına karşın işlenmiş ürün ihracatı da bir o kadar artmıştır. Bu vesile ile yatırımcının sektöre duyduğu ilgi ve güven de artmaktadır.

Gıda ürünlerinde protein açısından yüksek besin değerlerine sahip ana besin kaynaklarımızdan biri olan beyaz ve kırmızı et sektörü Türkiye de ve Dünya da popülerliğini korumakta hatta her geçen gün arttırmaktadır. Bununla beraber donmuş hazır gıda, köfte, döner, sucuk, kanatlı hayvan ürünleri üreticileri de hızla artarak bu sektöre destek olmaya ve sektör ile beraber gelişmeye devam etmektedir.

Özellikle ezilerek kıyma haline getirilip harç ile terbiyelenmesi gereken et ürünlerinde hem bakteri oluşumunu engellemek hem de terbiye malzemesinin karışıma adaptasyonunu hızlandırmak adına yaprak buz kullanılması şarttır. Termodizayn firması 33 yıllık bilgi birikimi ve sektör tecrübesi ile müşterilerine bu konuda her türlü yardım ve hizmeti sağlamaktadır.


Termodizayn gıda prosesleri için ürettiği cihazları Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uyarak titizlikle imal etmektedir. “Her işin başı sağlık” ilkesinden hareketle özellikle soğutma sistemi olmayan karışım tezgahlarında ürünün yüksek ısılara çıkarak içerisinde zararlı mikroorganizma oluşumunu engellemek için buz kullanımı çok önemli bir etkendir. Bunun yanında köfte, sucuk gibi karışım ürünleri işleyen bazı proseslerde karışıma terbiye malzemesi katılmaktadır. Bu tarz karışımlarda buz kullanımı bir taraftan bakteri oluşumunu engellerken diğer taraftan terbiye malzemesini güzelce eriterek karışımın homojenleşmesine destek olmaktadır.


Son zamanlarda karşı karşıya kaldığımız gıda terörünün önüne bir nebze olsun taş koyabilmek ve gıda üreticilerinin temiz aynı zamanda sağlıklı olanı sunabilmeleri için çıktığımız bu yolda Termodizayn firması adına tüketicilerden de beklentimiz araştırarak, inceleyerek ve ne yediğini bilerek tüketmeleri olacaktır. Kalın sağlıcakla…

Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum