Balıkçılıkta Soğutmanın Önemi

16 Eylül 2021
Balıkçılık ve deniz ürünlerinde soğuk zincir balıkçı gemilerinden itibaren başlar. Balık etinin bozulmasının önlenmesi için sıcaklığının en kısa zaman içinde buzun donma noktasına düşürülmesi gerekmektedir.

Deniz ürünlerinin soğutulmasında farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar buz ile soğutma, buz ile soğutulmuş deniz suyu (CSW) ile soğutma ve mekanik olarak soğutulmuş deniz suyu (RSW) ile soğutmadır. Buz ile soğutmada, balık etinin buz ile temas etmesinin sağlanması ve dondurulmadan sıcaklığının 0 °C’ye indirilmesi soğutmanın temel prensibidir.

Hangi yöntem kullanırlırsa kullanılsın, ürünlerin soğutulmasında en önemli parçalardan bir tanesi ise kompresörlerdir. Kompresörleri soğutma sistemlerinin kalbi gibi düşünebiliriz. Sistem içerisinde dolaşımdaki soğutucu akışkan, ısınarak kompresörlere gelir. Kompresör ısınmış akışkanı soğutarak yeniden sisteme gönderir. Bu çevrim sayesinde soğutma işlemi devam eder. Termodizayn kullandığı kompakt, sağlam ve yüksek performanslı kompresörler sayesinde müşterilerinin doğru koruma için hayati önem taşıyan düşük sıcaklık koşullarını korumalarına yardımcı olur.


Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum